Op het gebied van duurzaamheid gaan wij een stap verder

Duurzaamheid is een zeer belangrijk begrip bij onze bedrijfsvoering. Als marktleider hebben wij het doel de lat op het gebied van milieu en maatschappij hoger te leggen dan de bestaande normeringen.

 

Als professioneel partner bezitten we uiteraard diverse noodzakelijke certificeringen. Op het gebied van bedrijfsvoering bezitten we de certificaten ISO 14001 (milieu) en ISO 9001 (kwaliteitsborging). Op het gebied van producten voldoen wij aan de eisen voor duurzame teelt. We bezitten het productcertificaat van Planet Proof. Ook zijn onze kwaliteitsnormen vastgelegd bij de Raad voor de Boomkwekerij en vallen onze producten onder de vrijwillige keuring van de Nak-T (waarborging kwaliteit, gezondheid en soortechtheid plantmateriaal).

Waar bij veel kwekerijen duurzaamheid na het behalen van diverse verplichte certificaten stopt, gaat Darthuizer een stap verder.
 

Door diverse aanpassingen binnen ons bedrijf beperken we de milieubelasting. Enkele voorbeelden daarvan zijn onze eigen vrachtwagens met Euro 5-normering, onze stalen - in plaats van houten - fusten en ons briefpapier op FSC-papier.

 

Darthuizer streeft er ook naar om te voldoen aan de norm ISO 26000.

- People

- Planet

- Profit

- Cradle to Cradle 

 

Duurzame kweek
Biopot
Voor de opkweek van planten maken we gebruik een biologisch afbreekbare pot, gemaakt van natuurlijke materialen. Steeds meer professionele groengebruikers vragen naar planten gekweekt in een biopot. Er zitten namelijk veel voordelen aan:

  • - Betere doorgroei, sneller sluitend gewas en aanzienlijk minder inboet.
  • - Besparing op kosten van arbeid en milieu.
  • - Geen potten meer verzamelen en storte.
  • - Plant hoeft niet meer uit de pot te worden gehaald, de wortels groeien onder de pot.
  • - Tijdswinst.
  • - Geen onnodige beschadigingen aan plant.                                                

 

Bark
Bij de kweek wordt gebruik gemaakt van Bark. Dit zijn kleine, milieuvriendelijke houtsnippers waarmee de potgrond in de containers wordt afgedekt. Hierdoor krijgt onkruid geen kans meer. Daarbij draagt Bark na het poten bij aan een verbeterde grondstructuur.

logo